dimecres, 2 de desembre del 2009

3. SEGUIMENT I EVOLUCIÓ DE LA WEBQUEST.

La segona pac consistia en elaborar una material pedagògic en format webquest per desenvolupar habilitats interculturals a alumnes o professors.
El nostre grup, el número 13, vam decidir decantar-nos per dirigir el material formatiu perquè el professorat desenvolupi estratègies i habilitats interculturals per exercir la seva tasca docent en el context educatiu.
Després d'analitzar la situació plantejada en la pac 1; i debatre el treball de la interculturalitat en les aules de secundària; veient el poc quòrum entre el propi cos del professorat, ens va fer decantar dirigir la webquest aquests professionals.
Aquesta va ser la primera dificultat en la que ens trobarem, ja que la quantitat de material dirigit a professorat és molt més dificultós de preparar.

El material de la webquest ha sigut la comunicació intercultural. Amb la intenció de que el propi professorat reflexionés sobre la seva pràctica diària i poder aconseguir un canvi d’actitud en aquesta comunicació com a vehicle de transmissió, no només de coneixement, sinó de valors i estereotips.

El segon repte o dificultat en la que ens vem trobar, va ser que no volíem que la pac resultés molt teòrica... Així que amb els continguts sobre la comunicació intercultural, cedits per autors com Carme Padró, Miquel Rodrigo, algun material del xtec i els vídeos tant recurrents del youtube; es van plantejar unes activitats curtes i senzilles; que intercal.laven teoria i pràctica, per tal de que resultessin lúdiques però alhora suggerents.

L’interès didàctic en aquesta pac, és que el professorat a través de la reflexió individual i en grup de les activitats proposades, arribi a un canvi actitudinal que pugui afavorir la seva pràctica docent més intercultural.

Crec que el grup amb qui he treballat, la Jose i la Marta, ens hem complementat molt bé i hem treballat molt però molt a gust.
La gran dificultat de la pac; i suposo que coincideixo amb la gran majoria de companys, és la bojeria de l’entorn webquest... En el que es borraven els enllaços, el text. En fi!
Finalment es va solucionar, i crec ha quedat un bon resultat.

Us convido a que consulteu la nostra webquest.